Homepage - Felicitatie - broer & zus

Huwelijkswensen schrijven voor je broer of zus

Wie een broer of zus heeft weet dat het een grote gebeurtenis is als hij of zij gaat trouwen. De persoon met wie je bent opgegroeid heeft immers een levenspartner gevonden. Vaak kennen broers en zussen elkaar heel goed, en een gepaste wens reflecteert dit dan ook. Deze wensen kunnen op veel manieren geschreven zijn. Vaak werkt een gedeelde herinnering het beste, maar ook een beetje emotie is niet ongepast. De wens moet zo oprecht mogelijk zijn omdat jullie band ten slotte een hele sterke band is. Een wens voor een goede toekomst kan dan ook niet verwaarloosd worden.

Hier vind je een groot assortiment van toepasselijke wensen. Ze zijn door verschillende schrijvers voor alleen deze site geschreven, en zijn dus allemaal uniek. Ze zijn als kant-en-klare wens goed te gebruiken, maar ze zijn ook heel handig als inspiratie, zodat je zelf een goede wens kunt creëren.

Ideeën hoe je jouw broer of zus kan feliciteren met hun huwelijk:

Nooit heb ik je zo zien stralen. Zo licht als de zon in je prachtige witte jurk. Ik moest terugdenken aan onze verkleedpartijtjes; jurken en lippenstift van mama en veel te hoge hakken. En nu ben je een echte bruid, wat gaat de tijd toch snel! Lieve zus, geniet van elk mooi moment dat dit huwelijk jullie brengt. Veel geluk!

Kleine broertjes/zusjes worden groot. Gelukkig heb je nu nóg een vrouw/man in je leven die je in de gaten kan houden. Jullie zijn echt voor elkaar gemaakt. Ik gun jullie alle geluk van de wereld en een mooie toekomst samen. Lief broertje/zusje, ik ben trots op jou!

Vandaag was een van de mooiste dagen van mijn leven
Ik heb mijn lieve broer/zus het ja-woord zien geven
Als kind fantaseerden we vaak over dit moment
Ik ben trots en blij voor jou dat je zo gelukkig bent
Heel veel geluk samen!

Vannacht heb ik best even wakker gelegen
Want ineens heb ik er een zus/broer bij gekregen
Hij/zij stal namelijk jouw hart en liet het niet meer gaan
Dat heeft hij/zij goed gedaan
Ik was vereerd om getuige te zijn van jullie prachtige huwelijksdag
En hoop dat ik ook mooie neefjes en nichtjes krijgen mag!

Na vandaag ben ik niet meer je plaaggeest, je knuffelbeer, je raadsman. Ik weet dat je geweldige bruid net zoveel van je gezelschap zal genieten als ik altijd heb gedaan. Je bent in goede handen. Wees gelukkig en vergeet me niet.

Vandaag stap je voor de tweede keer in het huwelijksbootje en begint aan een nieuw avontuur. Laat obstakels uit het verleden links van je liggen en vaar rechtuit naar het geluk. Een veilige haven vol liefde wacht jullie aan het einde van deze reis.

Met tranen in mijn ogen zie ik je naar het altaar lopen maar mijn hart huilt en jubelt tegelijk. Want ik weet dat jij je soulmate hebt gevonden. Daar gaat het om, dat maakt je rijk. Behandel elkaar met liefde en respect dan komt het geluk vanzelf.

Vandaag ben jij de bruid en dat maakt me erg gelukkig. Je hebt datgene gevonden waar we samen altijd van droomden: echte liefde, de prins op het witte paard! Geniet met mij van deze dag. Aan alles zie ik dat hij de ware voor je is.

Zo trots om vandaag getuige te zijn
Op mijn kleine zusje's grote dag
Ik wens jullie een huwelijk vol zonneschijn
Dat jullie liefde eeuwig stralen mag
Kleine zusjes worden stiekem groot
Vandaag stap jij trots in de huwelijksboot!
Gefeliciteerd met jullie huwelijk!

Mijn broer mag zich gelukkig prijzen
Met deze kans om zich te bewijzen
Met de liefde van zijn leven, op hoop van zegen
Pa en ma hebben eindelijk rust gekregen
Gefeliciteerd jongen!