Homepage - Felicitatie - zoon & dochter

Huwelijksfelicitatie voor je zoon of dochter

Een van de belangrijkste momenten in het leven van ouders is als hun kind gaat trouwen. Hun kind is immers nu opgegroeid en gaat zijn of haar leven met iemand anders beginnen. Hij of zij begint een eigen familie. Wensen voor deze gebeurtenis moeten dan ook passen bij de situatie. Ze kunnen bijvoorbeeld levensadvies bevatten. Wijsheid is vaak belangrijk. Ook kunnen ze heel persoonlijk zijn, en emotioneel geladen zijn om het geluk van de ouders over te brengen.

Op deze site zijn er veel voorbeelden van zulke wensen aanwezig. Alle wensen hier zijn door verschillende schrijvers exclusief voor deze site geschreven. Hierdoor zijn ze allemaal originele wensen. Ze zijn te gebruiken als volledige wens, of als inspiratie om een eigen wens te schrijven. Zo kun je de meest gepaste wens creëren voor de bruiloft van je zoon of dochter.

Tips voor een mooie huwelijkswensen tekst voor je kinderen:

Wij wensen jullie gezondheid, liefde en geluk!
Weet, 1 wolkje maakt jullie huwelijk niet stuk.
Een keertje boos, verdrietig of een keer wat pijn
Juist op die momenten kun je er voor elkaar zijn
Lieve zoon en schoondochter, gefeliciteerd met jullie huwelijk!
Wij wensen jullie het allerbeste toe. Weet dat jullie altijd welkom zijn.

Samen knoeien, samen groeien
Jullie liefde zal alleen maar meer bloeien
Samen zijn is mooi, met een lach en een traan
Wij spreken uit ervaring, dus neem het van ons aan
Gefeliciteerd met jullie bruiloft! Wij wensen jullie alle geluk toe.

Wie had dat gedacht?
Ons klein meisje heeft het er goed afgebracht
Een lieve schoonzoon bracht ze voor ons mee
Met jullie huwelijk zijn wij erg tevree
Houd je hart open voor elkaar
En jullie zullen lang leven als een gelukkig paar!
Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk!

Ik herinner me nog als de dag van gister...
Wat was je klein en lief!
Ik geef je vandaag graag weg
Ook hij is een hartendief!
Weet dat we altijd achter jullie zullen staan, ook al nemen jullie vandaag wat afstand.
Bedankt, wat heerlijk dat we erbij mogen zijn! Het is jullie grote dag, maar wij genieten intens met jullie mee.
Van harte gefeliciteerd met jullie verbintenis, onze zegen hebben jullie.

Mijn kleine meid gaat me verlaten. Ik wist dat deze dag ooit komen zou en toch breekt mijn hart bij de gedachte dat ik je nu echt los moet laten. Dank je lieve dochter dat ik je papa mocht zijn. Vanaf vandaag geniet ik van jou én je echtgenoot.

Weet je nog meisje hoe we samen droomden, van prinsen, prinsessen en geluk? Vandaag ben jij de prinses en de prins wordt je gemaal. Geen tranen en boze stiefmoeders! Dit sprookje is gelukkig van begin tot eind.

Wees eerlijk, oprecht en geef elkaar de ruimte. Natuurlijk wensen we jullie alle geluk van de wereld, dat spreekt vanzelf! Daarbij wensen we dat jullie jezelf kunnen blijven want dat is één van de geheimen van een goed huwelijk. Neem deze raad van je “oude” ouders ter harte.

Jongen wat zal ik je missen; de jaren zijn voorbijgevlogen. Ik zie je nog aan mijn hand op je eerste fietsje. Toen had jij je moeder nodig ter ondersteuning. Weet dat ik er altijd voor je zal zijn. Je hebt nu twee liefhebbende vrouwen waar je op kunt bouwen!

Je bent toe aan de volgende stap in je leven. Samen met de liefde van je leven ga je de toekomst tegemoet. Wij zullen je een stukje meer los moeten laten. Toch blijven we altijd van je houden en ook je partner sluiten wij vol liefde in ons hart. We wensen jullie veel geluk in de toekomst samen.

Vol emoties staan wij hier op de mooiste dag van je leven. Als ouders zijn wij ontroerd, maar vooral erg trots en blij dat we deze dag mee kunnen maken. We wensen je, samen met je grote liefde, alle geluk van de wereld toe!

Lieve zoon/ dochter, het maakt me trots en blij je vandaag te zien trouwen. Eindelijk ben je de ware tegen gekomen, en ik heb je nog nooit zo gelukkig gezien. Wees lief voor elkaar en het leven zal jullie toelachen.

Lieve zoon/ dochter, al sinds je klein was wist je precies hoe je je trouwdag wilde, en ik ben zo blij om te zien hoe jij deze speciale dag met al je geliefden zo mooi invult. Ik ben trots op jou en op mijn lieve schoonzoon/-dochter.