Homepage - teksten - grappige

Voorbeelden van grappige huwelijkswensen

Een van de meest blije momenten die een mens kan beleven vindt plaats op een bruiloft. Het is een dag vol vreugde en liefde. Een passende bruiloftswens hoort hier natuurlijk bij. Wat dacht je van eentje met humor? Grappige bruiloftswensen zijn zeer populair en passen goed bij de vrolijke sfeer die de dag met zich meebrengt. Deze manier van wensen valt vaak goed in de smaak bij de bruiloft van een vriend(in) of een broer/zus. De boodschap komt op een leuke en originele manier over en het bruidspaar moet er ook nog eens hard om lachen.

Gaat het echter om een bruiloft van een baas of neefje, dan is een grappige bruiloftswens minder geschikt. Een wat serieuzere toon is hier meer op zijn plaats. Sommige wensen bevatten ironie of wat sarcasme en hoewel dit goed kan vallen, is het bij wat formelere bruiloften minder passend. Vind hier de best passende wens voor de bruiloft waar jij heen gaat.

Hoe schrijf je een grappige huwelijksfelicitatie tekst?

Het is Cupido gelukt! Het kostte hem even wat moeite, maar nu is het raak. Het schot is bezegeld met jullie ja-woord. Ik wens jullie veel geluk en hoop dat Cupido’s pijl nog lang in jullie harten mag branden…

Na elkaars harten te hebben gestolen, zijn jullie vandaag officieel van jullie vrijheid beroofd. Publiekelijk terechtgesteld en levenslang veroordeeld. Ik hoop dat jullie nog lang het slechtste in elkaar naar boven weten te brengen. Veel succes en geluk in dit geketende leven!

Niet op voorraad, onbeschikbaar, uitverkocht. Jullie zorgen samen voor een grote economische crisis op de liefdesmarkt! Namens alle teleurgestelde consumenten: moge het gat dat jullie achterlaten maar snel opgevuld worden met twee nieuwe aantrekkelijke producten…

Als kauwgom onder je schoen, kerstkilo’s en slechte gewoontes, zo komen ook jullie waarschijnlijk nooit meer van elkaar af. Ik gun het jullie van harte, heel veel geluk en succes samen!

Eindelijk ben je gestrikt en beteugeld. De markt ligt weer open voor ons. Jarenlang heb je alle mooie vrouwen voor onze neus weggekaapt en hadden wij het nakijken. De allermooiste wordt vandaag de jouwe en daarvoor zijn wij haar eeuwig dankbaar! Veel geluk! Je vrienden.

Boerenbruiloft
Geen prins op het witte paard, geen dichter, geen arts. Met beide benen op de grond trouw jij vandaag je eigen........agrariër. Vroeg opstaan, modder, rubberlaarzen en koeienvla zijn je toekomst. Geniet vooral nog even van deze laatste “schone” dag!

Ik wens jullie alles wat ik zelf mis in mijn leven. Liefde en trouw waar vind je dat nog? Nog eenzamer zal ik zijn zonder jullie gezelschap. Ik moet het accepteren, jullie kozen voor elkaar. Een goed huwelijk gewenst, ook namens mijn vrouw.

Een losbol, een banjer en niet te vertrouwen. Deze woorden horen bij jou. Maar wie wordt nu door wie in de maling genomen? Jij bent vandaag de trotse bruidegom en je bruid is na vandaag je (enige) vrouw.... Een mooi stel!

Vroeger kwam hij elke week met een nieuwe vrouw aangesjouwd
Toen kwam hij er een tegen waar hij nog steeds van houdt
Hij heeft haar maar gevraagd en ze zei volmondig "JA!"
En daarom zijn ze vandaag getrouwd!
Van harte proficiat met jullie trouwen!

Rozen blijven leven, schepen blijven varen
Maar gelukkig komt jullie liefde eindelijk tot bedaren
Gefeliciteerd met jullie huwelijk!
Dat de vonken eeuwig blijven spetteren en jullie liefde voor altijd zo mag knetteren!